2011-02-14 15:51:33• hírek • Szatmar.ro

Javítani csak tavasszal

Az utóbbi időben egyre többen érdeklődtek szerkesztőségünkben az útjavítások helyzetéről, különösen az Árpád utcára (Vasile Lucaciu) panaszkodtak többen. Eleget téve a kéréseknek úgy döntöttünk utána nézünk a dolgoknak.

A nagy vihart kavaró, rossz minőségű útépítések után a város polgármestere többször is kifejtette, a munkálatokat addig nem fizeti ki az önkormányzat, amíg azok nincsenek becsületesen elvégezve. Hétfői felkeresésünkkor azt is hozzátette a már ismert állásponthoz, hogy a rossz állapotú útjavításokra véleménye szerint csupán április közepén számíthatnak a szatmáriak, hiszen az időjárás addig nem engedi meg ezt.

Az elöljáró szerint naponta többen is szóvá teszik, hogy a jelenlegi időjárás megengedné a munkálatok elkezdését, azonban figyelembe kell venni azt is, hogy egy út javítása hosszú időt igényel és bár jelenleg napos, meleg idő van, jöhet még zordabb időjárás is, amikor nem tudnák folytatni a megkezdett munkálatokat.

Az Árpád utca javításáért felelős Constructii Drumuri kft. vezetője, Popa Stelian elmondta, a felelősség a rossz minőségű aszfaltért nem őt, illetve cégét terheli, hanem a beszállítóját, valamint a magyarországi alapanyag gyártó céget. Mint elmondta, óriási pénzbeni-, illetve presztízsbeli veszteséget okozott számára ez a munka, hiszen saját költségén kell újrajavíttatnia az utat, a lakosság, illetve a politikusok pedig a Constructii Drumurinak könyveli el a rossz munkát.


Popa a gyártó céget okolja a rossz minőségért
Popa a gyártó céget okolja a rossz minőségért


Popa két különálló vizsgálati laboratóriumba is elküldte a felhasznált anyagokból vett mintákat, annak érdekében, hogy tisztázza cégét.
Miután megérkeznek a hivatalos eredmények Kolozsvárról, illetve Nagybányáról, a sajtóval tudatom majd ezeket - közölte a vezető, aki azt is hozzátette, tavasszal, amikor az időjárási viszonyok már megengedik újrakezdik az utak javítását.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: